fbpx

KODLAMA

Beylikdüzü Amerikan Kültür Koleji olarak Kodlama Eğitimi, ana sınıfından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanmaktadır. Okulumuzda KODRİS kodlama eğitimi platformu kullanılmaktadır. Ayrıca anasınıfı ve 1.sınıflarımızda Bilgisayar Bilimi temelleri, Scratch JR, code.org ile temel kodlama becerileri kazandırdığımız öğrencilerimiz; analitik düşünme, ileri seviye sorun çözme kabiliyetleri ve algoritma yapısı öğrenirler.

İlkokul 2.sınıftan itibaren, K-5 müfredatı, kodlamada karar mekanizmaları; tekrarlayan kodlar ve matematik derslerinde yardımcı cebir uygulamaları ile devam eden kodlama derslerimizi alan öğrencilerimiz eğlenceli puzzle ve bulmaca oyunlarını kodlayarak çözüyorlar.

Ortaokul seviyesinde; code.org, scratch, vb. uygulamalara ilaveten Photoshop, çeşitli video tasarım programları, 3B tasarım, Çoklu ortam (multimedya) ve Arduino ile süren kodlama derslerimiz, multidisipliner yaklaşımla, genç bireylere problemlere kayıtsız kalmak yerine çözüm üreten bireyler olmayı aşılamaktadır. Kodlama dersleri ile; mühendislik, yazılım ve proje yönetimi becerileri kazanan öğrencilerimiz erken yaşta dahil oldukları kodlama dünyasında geleceğin mucitleri olarak yerlerini almaya hazırlanıyor.

 LEGO ROBOTİK

Her yıl düzenlenen ulusal ve uluslararası yapılan Lego Robotics turnuvalarına Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul seviyelerinde katılım sağlanmaktadır. Bu turnuvalar öğrencilerimizi hem tasarım ve robotik alanında geliştirmek hem de sosyalleşerek yeni teknoloji ve farklı tasarımları deneyimleme fırsatı sunmaktadır.

3B TASARIM

 3B Tasarım müfredatıyla; 3 boyutlu uzayda çizimler yapabilme kabiliyetini kazanan öğrencilerimiz TinkerCAD, Sketchup, 123D Design gibi 3 boyutlu tasarım programlarında çalışmalar yaparak hayal güçlerini dijital ortama ve hayata aktarmanın yollarını öğreniyorlar. Yaratıcılıklarını ve mucit yanlarını açığa çıkarmayı hedefleyen çalışmalarımızla öğrencilerimiz meslek hayatlarında da yararlanabilecekleri kazanımları ortaokul seviyesinde ediniyorlar.

 ARDUİNO (Ortaokul)

 Arduino Uno board ile programlama yapan ortaokul öğrencilerimiz elektronik devreleri, sensörleri ve motorları arduino board kullanarak tam ve bütün bir sistem haline getiriyor; birbirinden yenilikçi tasarımlara imza atıyorlar. Java tabanlı programlama dilini kullandığımız Arduino programlama ile tasarladığımız devreleri programlıyoruz. Kablolar, dirençler ve karmaşık elektronik devre elemanları kullanarak sistemlerimizi oluşturuyoruz.

MAKER (İlkokul)

Maker; ilkokul öğrencilerimizin kendin yap kültüründen yararlanarak kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten, dijital üretim tekniklerini aşılamayı amaçlayan bir derstir. Bu sayede öğrencilerimiz elektronik devreler kullanarak alışılagelmedik basit robotlarını tasarlayıp hazır hale getirirler.